Cele mai bune lenjerii de pat
 08/31/2020 17:10:42    0Comentarii
Cele mai bune lenjerii de pat
De ce am ales Percale pentru colectia noastra de lenjerii de pat premium

Inainte de a explica motivul pentru care ne place atât de mult bumbacul percale, vrem sa vorbim despre ce este Percale si de ce este alegerea hotelurilor de lux de 5 stele pentru lenjeriile de pat?

Tesatura percale este o tesatura superioara, foarte fina, compacta, de greutate medie, catifelata la atingere, rezistenta si cu aspect apretat, obtinuta din fire de bumbac fine si lungi. Cu cât este mai fin firul folosit la țesut, cu atât mai calitativa, moale și mai ușoara va fi tesatura.

De obicei, numarul de fire prezent într-un inch patrat de tesatura (TC) este indicat pe ambalaje. Evident, cu cât este mai subțire firul folosit și, prin urmare, calitativ, cu atât mai multe fire vor fi prezente per inch pătrat. De exemplu, o tesatura percale de 200 de fire per inch pătrat (200 TC) este, cu siguranță, superioara unei tesaturi percale de 180 de fire per inch patrat (numar minim de fire pentru tesatura percale).

Un alt criteriu de calitate al tesaturii percale este ca acest tip de tesatura retine mult mai puțin praf decât alte tipuri de țesături folosite pentru confectionarea unei lenjerii de pat. Studiile arată, de asemenea, că țesăturile dense împiedică patrunderea acarienilor de praf. Nimeni nu isi doreste sa aiba o lenjerie de pat cu acarieni, dar aceasta este o veste excelenta pentru copiii care suferă de alergii la praf sau acarieni.

Tesatura percale este obtinuta printr-o tehnica care asigura o perfecta perpendicularitate intre urzeala si batatura . Înseamnă că urzeala și bătătura sunt prelucrate într-un raport 1 la 1, fire perfect perpendiculare una pe cealaltă. Acesta este motivul pentru care acest tip de tesatura lasa pielea sa respire mai mult decat alte tesaturi! Lenjeriile din bumbac percale absorb si elimina umezeala cu usurinta, mentinand astfel corpul aerisit pe parcursul noptii.

De aceea lenjeriile de percale sunt bune pentru orice perioadă a anului dar sunt excelente în sezonul cald. Tesatura percale este racoroasa, ceea ce o face perfecta pentru utilizarea în nopțile calde de vară.

O calitate bună înseamnă si durabilitate!

Lenjeriile din bumbac percale se pastreaza excelent si isi imbunatatesc caracteristicile în timp. Fiecare spălare face ca acest tip de tesatura să devina mai fina. Ca si durabilitate, in general o lenjerie confectionata din bumbac percale va avea o durata de viata de trei ori mai mare decat alte lenjerii confectionate din alt tip de tesatura.


Intretinere: Vă recomandăm spălarea la 60˚cu detergent neutru fara inalbitori optici. Spalati separat culorile inchise iar pe cele intense ideal la o temperatura de 40˚. Uscati la temperatura scazuta si calcati cu fierul la maxim 110˚.

Un truc: dacă nu aveti timp/ nu doriti sa calcati, îndepărtați cearșafurile din uscător cât timp sunt calde și doar puțin umede și puneți-le direct pe pat sau impaturiti-le imediat netezind cu mana astfel incat sa dispara cutele.

Dar nu este Satinul mai bun?

In ceea ce priveste alegerea lenjeriilor de lux există oameni care preferă satin și oameni care preferă percale.

În timp ce satinul este neted și strălucitor, percalul are aspect apretat și este complet mat. Datorită structurii sale uniforme, tesatura percale lasa pielea mai bine sa respire și este mai rezistenta in timp, ceea ce este deosebit de important mai ales pentru lenjeriile copiilor, datorita spălării frecvente. Și, așa cum am menționat anterior, tesatura percale retine si atrage mult mai puțin praf decât tesatura satin.

În ceea ce ne privește, răspunsul la această întrebare este clar: percalul este mai bun!

Dar oricare ar fi alegerea dumnevoastra, optați pentru bumbac și asigurați-vă că este certificat Oeko-tex!

Gasiti in link-ul de mai jos colectia noastra de lenjerii confectionate din bumbac percale 200 TC:

https://www.greige.ro/3-magazin-online#/densitate_tesatura-percale/densitate-200_fire_inch