Lenjerii de pat - Cum le pastram proaspete si curate
 05/24/2020 19:28:28    0Comentarii
Lenjerii de pat - Cum le pastram proaspete si curate
Cum pastram lenjeriile de pat întotdeauna proaspete și curate?

În timpul zilei, intrăm în contact cu multe bacterii și substanțe chimice care ar putea dăuna organismului. Poluarea, creme, produse cosmetice pe care le folosim precum și transpirația sau grăsimea generată în timpul nopții, toate aceste substanțe se aduna pe lenjeriile de pat daca suntem obisnuiti sa facem dus dimineata si nu inainte de culcare. Din acest motiv este foarte important să schimbam lenjeria de pat des și să o spălam corect.

De câte ori schimbam lenjeria 

Experții recomandă schimbarea lenjeriei de pat cel puțin o dată pe săptămână. Amânarea schimbarii poate fi dăunătoare pentru sănătatea noastră.Acest lucru insa variaza de la o persoana la alta. In functie de cat de des dormi acasa, in functie de anotimp ca sa nu mai vorbim de perioade in care avem viroze, etc.  

Temperatura corecta 

Spălați lenjeriile la cel puțin 60 ° C. La această temperatură bacteriile și microorganismele care populează de obicei tesaturile mor. Spălarea la o temperatură mai scăzută nu elimină bacteriile. După spălare, lenjeriile trebuie uscate bine înainte de a fi refolosite. Dacă nu aveți un uscător de rufe, uscarea hainelor la soare este cea mai bună alegere. De asemenea, pernele și cuverturile trebuie schimbate împreună cu lenjeriile și spălate și ele. Cuverturile și pilotele pot fi dificil de spălat în mașina de spălat de acasă, dar o plimbare la spălătorie va rezolva problema.

TRUC 

Folosiți detergent fara inalbitori si adaugati bicarbonat de sodiu (1 cană) sau oțet din alcool alb pentru menaj (4 linguri), fără a adauga balsam de rufe. Bicarbonatul va face țesătura mai fina, în timp ce oțetul va ajuta la mentinerea culorii in timp. Combinarea acestor ingrediente creează un detergent natural capabil să elimine petele, murdăria și rugozitatea. Bicarbonatul ajută la eliminarea bacteriilor și curăța profund, neutralizând chiar mirosurile neplacute.Oțetul alb este unul dintre cele mai vechi produse folosite pentru curățarea casei. Acizii naturali și capacitatea sa de a elimina mirosurile neplacute sunt utile si pentru curatarea articolelor textile.