Lenjerii de calitate – Cum sa alegem?
 10/17/2018 15:36:13    0Comentarii
Lenjerii de calitate – Cum sa alegem?
Cum sa alegem lenjeria de pat ideala – 5 tesaturi pentru un somn perfect! Pentru un somn odihnitor, de calitate, alegerea materialelor din care sunt confectionate lenjeriile de pat este esențială. În timpul iernii sau vara, nu contează, exista materale potrivite pentru fiecare anotimp, care oferă confort și asigură temperatura optimă în timpul nopții.

Pentru un somn odihnitor, de calitate, alegerea materialelor din care sunt confectionate lenjeriile de pat este esențială. În timpul iernii sau vara, nu contează, exista materale potrivite pentru fiecare anotimp, care oferă confort și asigură temperatura optimă în timpul nopții.

Alegeți-vă favoritele, lăsați-vă înveliți de țesăturile pe care le iubiți și bucurați-vă de un somn bun:

1. Bumbac pur

Dacă preferați o suprafață neteda, uniformă, optați pentru bumbacul pur 100%. Ușor, rezistent, respirabil, absoarbe umiditatea oferindu-vă prospețime în timpul verii și căldură în timpul iernii.

2. Bumbac percale

Tesatura Percale (pieptanat) fabricata din bumbac 100% este o tesatura superioara, mata.

Pieptanarea (tehnica de fabricatie a bumbacului percale) se refera la trecerea bumbacului prin perii foarte fine, care indeparteaza fibrele mai scurte de bumbac, astfel ca firul obtinut va fi mult mai fin, mai lung si va fi folosit pentru o lenjerie de calitate superioara, care nu se scamoseaza, mai confortabila si implicit mult mai rezistenta si cu aspect apretat.

3. Bumbac satin

Tesatura Satin este fabricata din fire fine pieptanate, din fibre lungi de bumbac ceea ce ii confera calitati deosebite: aspect lucios ca de matase, suprafata fina, textura moale si totodata rezistenta, stabilitate mare la spalare si pastrarea calitatilor in timp.

4. Bumbac flanel

Tesatura Flanel fabricata din 100% bumbac este caracterizată de o suprafața tipică pufoasa pe una sau pe ambele părți datorita procesului de scamosare la care este supusa dupa tesere si finisare (albire, vopsire, imprimare).

Tesatura flanel este una dintre cele mai calduroase și mai moi țesături, fiind folosita indeosebi la fabricarea lenjeriilor de pat pentru sezonul toamna/ iarna.

5. Bumbac si in

Combinatia de bumbac si in face posibilă obtinerea unei tesături rezistente, care absoarbe o cantitate mare de umiditate într-un timp scurt. Alegerea ideală pentru iubitorii de fibre naturale este preferata in sezonul cald dar,  cu pătură potrivită, este perfecta chiar si în timpul iernii.

Cum facem distinctie intre calitatea tesaturilor?

Nu există un singur criteriu pentru determinarea calitătii tesaturilor folosite la fabricarea lenjeriilor de pat.

Printre cele mai importante se numără: calitatea firului, care depinde, de asemenea, de finetea fibrei din care este filat: adică, cu cât fineţea fibrelor este mai mare, cu atât numărul de fibre din secţiunea firului va fi mai mare, ceea ce va conferi firului o rezistenţă mai mare. Alte elemente decisive în ceea ce priveste calitatea sunt prelucrarea, teserea, finisarea finală si numărul de fire ale tesăturii în sine.

TC(Thread Count) este desimea firelor in tesatura, adica numarul de fire per inch² de material. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat lenjeria de pat va fi mai fina si mai placuta la atingere. O lenjerie de pat cu fire foarte dese este mai rezistenta in timp si va face fata spalarilor repetate la temperaturi inalte.

Aici, pe scurt, măsurile de referintă:

  • 57 fire / cm² (144TC) calitate standard (RENFORCE)
  • 71 fire / cm² (180TC) de bună calitate (PERCALE)
  • 80 fire / cm² (200TC) de înaltă calitate (PERCALE)
  • 120 fire / cm² (300TC) calitate superioară (SATIN)
  • 160 + fire / cm² (400 + TC) extra-lux (SATIN)

In magazinul nostru online veti găsi lenjerii de pat din bumbac 100% RENFORCE 144 TC, 150 TC, PERCALE, 180TC, 200TC si SATIN, 200 TC, 300TC. Toate produsele noastre sunt certificate Öko-tex Standard 100  si contin specificatii privind desimea firelor din tesatura: astfel încât să stiti calitatea produselor pe care le-ati ales!