Aplicarea culorilor in amenajarea dormitorului
 04/01/2020 15:35:50    0Comentarii
Aplicarea culorilor in amenajarea dormitorului
Cum înțelegem semnificatia celor mai cunoscute culori și nuanțe și cum le aplicam in amenajarea dormitorului?

Alb

Albul este întotdeauna un clasic pentru decorul casei: versatil și elegant, se adaptează perfect atât ambientului clasic, cât și unui stil modern. Ideal atât pentru iarnă, cât și pentru vară, alegerea albului pentru mobilarea casei este un pariu câștigat de la început. Nu este o coincidență că stiluri precum shabby chic, provensal și scandinav îl au ca si element fundamental.

Dormitorul alb

In dormitor albul este foarte potrivit fiind atât o alegere clasică, cât și avangardistă. Poti opta pentru un mobilier complet alb, dar poti folosi această culoare si ca bază pentru inserarea altor nuanțe, pentru a crea efecte contrastante frumoase. Combinatia cu negru este mereu fascinanta. Albul face o cameră mai luminoasă, mai aerisită și mai curată, oferind un sentiment unic de pace și liniște.

 

Roz

Rozul este asociat cu tandrețe, sensibilitate și feminitate. Este o culoare deschisă, un simbol al iubirii, care are capacitatea de a relaxa mintea și de a alunga gândurile negative. Tendințele actuale sunt de a asocia roz cu gri într-un amestec de pasiune și energie. Rozul este, de asemenea, perfect în combinație cu negru, verde pastelat și maro, în timp ce combinatia cu galben și albastru este de evitat.  

Dormitor roz

Un dormitor în culori roz degaja un sentiment de protecție și răsfăț. Dormitorul roz este perceput ca un refugiu sigur, locul ideal pentru a te relaxa. Este mai bine să eviti culorile tari, mai degrabă să exploatezi potențialul multor nuanțe ale acestei culori neutre liniștitoare. Detaliile în dungi, polka și decorațiunile florale sunt clasice care luminează camera, dând o notă particulară și originală. Stilurile de mobilier care se potrivesc cel mai bine cu mobilierul roz sunt shabby chic și provensal. 

 

Albastru

Culoare magnetică, albastru este un suflu de energie copleșitoare. Albastrul cristalin al mării și cerul senin sunt un adevărat simbol al libertății, al călătoriilor, al vacanțelor. Această culoare transmite seninătate, armonie și liniște, relaxează sistemul nervos și are un efect calmant și revigorant. O notă de albastru nu poate lipsi din casă: este foarte obișnuită pentru canapelele din sufragerie, pentru mobilierul de baie, foarte util și cu un impact estetic puternic în dormitor.

Dormitor albastru

Alege albastru deschis pentru o cameră amenajata în stil minimalist si albastru închis pentru o eleganță boemă. Combinația de albastru cu gri va fi foarte rafinata.

 

Verde

Verde reprezintă noutatea potrivită pentru casa ta. Perceput întotdeauna ca un simbol al bucuriei, speranței și norocului, verdele este întotdeauna apreciat în decorul casei. Culoarea naturii și a echilibrului comunică calm și liniște, este un antidot puternic împotriva stresului și a insomniei. Marele succes al stilului shabby chic a ajutat la creșterea popularității verdelui care, în nuanțe pastelate este una dintre cele mai trendy nuanțe neutre. Verdele mar a devenit un clasic pentru mobilierul camerei pentru copii, dar și pentru accesoriile și materialele textile prezente în fiecare cameră a casei. 

Dormitor verde

Nuanțele care se potrivesc perfect cu dormitorul verde sunt alb, bej, roz și culorile intense precum maro, dar și nuanțele strălucitoare precum galben.

 

Rosu

O culoare puternică, plină de viață și intensă, o plăcere pentru ochi și inimă. Îți umple locuința cu căldură și eleganță. Puterea acestei nuanțe este ideală pentru living și bucătărie.

Dormitor rosu

Când roșu este culoarea de bază a zonei de dormit, alege mobilierul alb, bej sau gri. Dacă, în schimb, in dormitor domina culorile neutre, folosește roșu pentru accesorii. Roșul este, de asemenea, culoarea perfectă pentru un dormitor decorat în stil boho sau etnic, cu perne, covoare și perdele cu influenta orientala.

Violet

Misterios, cu un farmec subtil, violetul este o culoare „blândă” care combină energia roșului și adâncimea albastrului, de aceea reușește să cucerească și să ne relaxeze în același timp. Această nuanță ajută la concentrare și stimulează creativitatea.

Dormitor violet

Dacă decideți să decorați dormitorul cu violet, puteți alege între diferite game și nuanțe, de la indigo la lila, de la mov la lavandă. Decoratiunile textile cu modele florale și geometrice îmbogățesc camera cu bun gust iar lămpile și lumânările pictate în violet dau o notă de romantism. Stilul provensal profită din plin de potențialul violetului, amintind de campurile mov de levantica.

Portocaliu

Culoarea energiei, a vibrațiilor pozitive și zâmbetelor. Cromoterapia consideră portocaliul un antidot excelent împotriva anxietății și fricii. Pereții portocalii au un efect benefic atât asupra psihicului, cât și a corpului, reîncărcându-ne cu energie după o zi stresantă.

Dormitor portocaliu

Un dormitor în culori portocalii este o adevărată „oază de relaxare”. Această culoare este foarte potrivită pentru decoratiunile textile, mai ales pentru un dormitor mobilat în stil etnic. Combina portocaliu cu alb si albastru pentru un aspect  glamour și luxos. Combinația cu maro închis și bej este, de asemenea, foarte potrivită. Cu o notă de turcoaz, efectul va fi foarte proaspăt și echilibrat.

Gri

Elegant și sofisticat: griul trebuie iubit fără compromisuri. Împreună cu alb-negru reprezintă o culoare neutra, un fundal pe care se potriveste orice culoare. Arhitectii si designerii de interior au facut in sfarsit dreptate acestei culori considerata mai demult monotona si trista. Este o culoare puternică, stabilă, liniștitoare, potrivita pentru orice stil și toate anotimpurile. Griul este fundalul ideal pentru a oferi vizibilitate tuturor celorlalte elemente de mobilier și accesorii de alte culori.   

Dormitor gri

In dormitor griul este culoarea perfectă: neutru și delicat, calmant și relaxant. Asociează-l cu grena sau roșu pentru contraste izbitoare și alb-negru pentru un efect foarte clasic.